• Olympiáda zo SJL - školské kolo

          • Dvanásť žiakov ôsmeho a deviateho ročníka absolvovalo minulý týždeň školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry, ktoré pozostávalo z troch častí - písomný test, tvorba textu a rečnícky prejav. Na treťom mieste sa umiestnila Livka Selecká (9.A), druhé miesto obsadila Kajka Kováčová (9.A) a najúspešnejšou žiačkou, ktorá aj postupuje do okresného kola olympiády, je Betka Galvánková (8.A). Betke gratulujeme a želáme jej úspech vo vyššom kole súťaže!

          • Testovanie pohybových schopností žiakov

          • Fyzickú zdatnosť našich mladších žiakov sme si mali možnosť preveriť v pondelok 24.10. 2022, kedy v našej telocvični prebehlo TESTOVANIE POHYBOVÝCH SCHOPNOSTÍ ŽIAKOV 1. a 3. ročníka. Žiaci si merali  svoje sily a schopnosti až v deviatich disciplínach: predklon v sede s dosahovaním, opakovaná zostava s tyčou, výdrž v zhybe, skok do diaľky z miesta, ľah-sed, kotúľanie 3 lôpt, člnkový beh 4x10 m, viacstupňový vytrvalostný člnkový beh na 20 m, vlajková naháňačka. Cieľom tohto celonárodného projektu, ktorého sa zúčastňuje aj naša škola, je odhaliť pohybové predpoklady dieťaťa pre vykonávanie určitého druhu športu, nasmerovať ho na správny šport a za týmto účelom aj informovať rodičov o získaných výsledkoch testovania. Nesmieme však zabúdať na to, že pre dobrý športový výkon v akomkoľvek športe, ako aj pre správny zdravý vývoj dieťaťa, je veľmi dôležitá všestranná pohybová príprava a pravidelnosť pohybu našich žiakov. A preto, ŠPORTU ZDAR!

          • Exkurzia: Svet okolo nás - Čína

          • Vo štvrtok 20.10.2022 sme so žiakmi piateho a siedmeho ročníka navštívili interaktívnu projekciu o Číne v kinosále múzea SNP. Touto krajinou nás previedli dvaja cestovatelia. Žiaci sa mohli o tejto krajine dozvedieť informácie z pohľadu jej histórie, geografie, ale aj z osobnej skúsenosti týchto cestovateľov. Na záver bola diskusia, kde sa žiaci mohli opýtať to, čo ich najviac zaujímalo. Tešíme sa už na budúci školský rok, kde pripravujú takouto formou Tanzániu...

          • Návraty poézie o cenu Andreja Sládkoviča

          • Milan Rúfus, Michal Kramárik a Jana Barillová. Básne týchto autorov odzenli v piatok popoludní 14. októbra 2022 v Cikkerovej sieni banskobystrickej radnice počas 12. ročníka celoslovenského finálového kola recitačnej súťaže Návraty poézie o cenu Andreja Sládkoviča v prednese našich troch žiačok - Tamarky Fábovej (8.A), Terezky Fábovej (5.A) a Zuzky Lattovej (2.A). Žiačky predviedli kvalitnú recitáciu a sebavedomé vystupovanie. Umiestniť sa z početnej konkurencie podarilo až dvom z nich, a to v kategórii mladší žiaci. Terezka Fábová sa umiestnila na treťom mieste a Zuzka Lattová obsadila druhé miesto. Všetkým trom dievčatám ďakujeme za reprezentáciu!

          • Biela pastelka

          • Od 23.septembra prebieha na našej škole projekt Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska BIELA PASTELKA. Ďakujeme všetkým žiakom a ich rodičom, ktorí sa doteraz zapojili a prispeli na pomoc ľuďom so zrakovým postihnutím. Vy ostatní môžete túto možnosť využiť KAŽDÝ PIATOK do 10.decembra, prispieť do zbierkovej pokladničky a tak pomôcť zmeniť život k lepšiemu ľuďom, ktorí to naozaj potrebujú. Vopred ĎAKUJEME!

          • Horehronské atletické hry 2022

          • Na obnovenom štadióne ŠK Dukla v Banskej Bystrici sa 5.10.2022 konala krajská atletická súťaž  pod názvom Horehronské hry. Jubilejný 60.ročník bol obohatený o vystúpenie mladých karatistov.  Našu školu reprezentovali traja žiaci: Matej Luka (IX.A), Lívia Selecká (IX.A) a Tamara Fábová (VIII.A). Svoje sily si merali s ostatnými pretekármi v behu na 60m, v behu na 600 a 800m a vo vrhu guľou. Krásne 2.miesto a striebornú medailu vo vrhu guľou získal Matej Luka.

            Blahoželáme!!!

          • M ČR v brannom viacboji

          •  V dňoch 7.10.-8.10.2022 sa naši viacbojári zúčastnili Majstrovstiev Českej republiky v brannom viacboji. Preteky prebiehali v Rrekreačnom stredisku Prudká-Doubravník, neďaleko Brna. Na majstrovstvá, do krásneho prírodného prostredia prišlo 27 družstiev. Našu školu a Slovenskú republiku reprezentovali: Lívia Selecká (IX.A), Ján Selecký (IX.A) a Petra Kľačková (VIIII.A). Medailová pozícia nám unikla o 11 bodov, ale ani 4.miesto nie je na zahodenie. Domov sme sa vrátili plní zážitkov a nových streleckých skúseností.

          • Sme majstri Slovenska v brannom viacboji!!!

          • Nový úspech našej školy:

            V sobotu 1.10.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili na majstrovstvách Slovenska v brannom viacboji, kde ako družstvo sa stali Majstrami Slovenska. Víťazné družstvo tvorili žiaci Lívia Selecká, Daniela Nôžková a Martin Kováčik. V jednotlivcoch obsadila 1.miesto a majsterkou Slovenska sa stala Lívia Selecká. Darilo sa aj Daniele Nôžkovej, ktorá v jednotlivcoch obsadila pekné tretie miesto. Naša škola nás bude v najbližšom víkende reprezentovať na Majstrovstvách Českej republiky. Držíme im palce a gratulujeme k Majstrom Slovenska.

            Lívia Selecká: 1.miesto
            Daniela Nôžková: 3.miesto

            Súťaž: Branný viacboj
            Kolo: Celoštátne kolo