• Martinský lampiónový sprievod

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Martinský lampiónový sprievod.

            Ako vniesť viac pokoja a lásku medzi ľudí? Táto otázka priniesla nám, všetkým ľuďom dobrej vôle myšlienku tisícich svetielok, ktoré majú symbolicky zapáliť plamienky v srdciach ďalších ľudí. Posolstvo srdečnosti sme zrealizovali 10.11. Martin síce nepriniesol do našej obce sneh, ale prvý lampiónový sprievod. ŠKD so všetkými priateľmi školy opäť otvorili brány deťom, rodičom, starým rodičom a všetkým nadšencom zaujímavého podujatia. Sprievod dedinou sa ukončil v predvianočnom duchu spoločného pozastavenia. Prajeme si, aby martinský lampiónový sprievod sa stal tradičným stretnutím ľudí našej obce.

          • Vystúpenie v Domove sociálnych služieb Bukovec

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vystúpenie v DSS.

            Október patrí našim seniorom. Aj ŠKD si každoročne pripomína sviatok úcty k starším. Je to vzácne, keď sa niekto dožije vyššieho veku a prežije pekný život. Medzi nich patria aj starkí v Domove sociálnych služieb Bukovec. Deti školského klubu ZŠ v Hrochoti a DFS Hučava I.,II. ich pozdravili kultúrnym programom. Spolu si zaspievali a deti ŠKD im odovzdali malý darček vlastnoručne zhotovený. Šikovným rukám, nôžkam a znejúcim hláskom sa všetci starí rodičia veľmi potešili..

          • Výstava: "Ako na umenie 4"

          • V dňoch 26. 10., 3. 11. a 4. 11.  sa žiaci 6.A, 8.A a 9.A zúčastnili zaujímavej výstavy v Stredoslovenskej galérii v Banskej Bystrici pod názvom „Ako na umenie 4“ , kde mali možnosť zažiť umenie trochu inak. V jednotlivých miestnostiach galérie sa naši žiaci zoznámili s netradičnými dielami piatich umelcov. Vyskúšali si úlohu kurátora výstavy, tvorili vlastné diela z vecí, ktoré mali pri sebe. Tak vznikli originálne diela s názvami ako „Identita“, „Mladá generácia“, „Konzum“ a podobne. Spoznali techniku grafiky, zasadili si vlastného „špagetového zástupcu“ a na záver strávili čas v nafúkanom balónovom labyrinte. Bolo to pre všetkých príjemne strávené dopoludnie.

          • Prednáška o nelátkových závislostiach

          • Žiaci siedmeho a deviateho ročníka absolvovali dnes, 8. novembra, online prednášku Nelátkové závislosti, ktorú organizoval RÚVZ v Banskej Bystrici. Predmetom prednášky boli v súčasnej dobe veľmi aktuálne javy, ako napríklad internetová závislosť, sociálne siete, gambling, nakupovanie, workholizmus, počítačové hry či pozeranie televízie. Žiaci sa dozvedeli zaujímavé informácie o tom, ako sa prejavujú spomínané závislosti, ale i to, aké môžu mať negatívne dôsledky.

          • Jeseň, pani bohatá

          • Ďakujeme všetkým rodičom, starým rodičom a milým hosťom, ktorí nás dňa 26.10. poctili svojou účasťou na našej tradičnej jesennej tvorivej akcii Jeseň, pani bohatá. Už jej 15. ročník sa niesol v téme Strašiak do maku a v tomto duchu až 18 rodinných družstiev vytváralo tie najrozmanitejšie a najvšakovakejšie skvosty z prírodného materiálu, imitujúce strašiaka. Aj keď všetky výtvory boli nápadité a krásne, o troch najlepších rozhodli samotní súťažiaci. V tomto ročníku našej Jesene skončil na 1. mieste strašiak Dlhoprstý Jožo (Z.Glowiaková, 4.roč.), na 2. mieste sa umiestnil Strašiak Puf (N.Michalíková, 4.roč.) a 3. miesto obsadil Strašo (K.Potančoková, 1.roč.). Svojím milým programom si žiaci pod vedením pani učiteliek M. Mazúchovej a E. Majerovej uctili aj svojich starých rodičov v rámci Mesiaca úcty k starším a predviedli  rôzne spevácke, recitačné, tanečné a inštrumentálne vystúpenia. Po programe bol priestor už na samotné tvorenie a po práci na príjemné posedenie spojené s chutným občerstvením. A tak sa Jeseň, pani bohatá naozaj vydarila a bola skutočne bohatá aj na štedré odmeny pre všetky deti.

          • Šarkaniáda

          • Dňa 26. októbra 2022 mali žiaci druhého stupňa možnosť stráviť popoludnie výrobou šarkanov na súťaži kreativity a šikovnosti – Šarkaniáde.

            Súťažilo sa v dvoch kategóriách:

            Rozprávkový šarkan:

            1. miesto: T. Fábová (8.A), P. Kľačková (8.A)

            2. miesto: Z. Martincová (5.A), S. Smädová (5.A), K. Lukáčová (7.A), A. Zátrochová (7.A)

            3. miesto: D. Považancová (8.A), P. Pitáková (6.A), L. Dudoková (5.A)

            Šarkan z budúcnosti vs. šarkan z minulosti:

            1. miesto: V. Majerová (8.A), M. Nestešová (8.A)

            2. miesto: T. Majer (7.A), M. Bukovinský (6.A)

            3. miesto: S. Brzuľa (6.A), Ľ. Ďurečka (6.A)

            Výhercom blahoželáme a už teraz sa tešíme na ďalší ročník Šarkaniády.

          • Hovorme o jedle

          • V týždni od 10. do 14. októbra 2022 sa na našej škole (na 1. aj 2.stupni) „Hovorilo o jedle“. Súčasťou vyučovania boli diskusie, rôzne aktivity týkajúce sa jedla, príprava nátierok a šalátov, ale i pečenie koláčov. Žiaci sa zapojili aj do súťaže o najväčší a najmenší orech, prejavili svoj talent v literárnej súťaži „Záleží na tom, čo viem o potravinách“, ako aj vo výtvarnej súťaži „Chutné maľovanie“.