• Školský výlet 5.-7.roč. - Topoľčianky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet 5.-7.roč. - Topoľčianky.

            Národný žrebčín Topoľčianky momentálne patrí medzi najvýznamnejšie svetové žrebčíny. Žiaci 5., 6. a 7. triedy mali v piatok 23.6.2023 možnosť nahliadnuť nielen do jeho histórie prostredníctvom pútavého výkladu pani sprievodkyne, ale aj na vlastné oči uvidieť historickú budovu jazdiarne, či prezrieť si rôzne plemená koní, ktoré sa v národnom žrebčíne chovajú (Lipican, Slovenský teplokrvník, Arabský kôň, Hucúlsky kôň). Odtiaľ naše kroky smerovali k zámku Topoľčianky, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou, a v ktorom sa žiaci oboznámili s jeho históriou. Výlet sme ukončili v zubrej zvernici, kde sme sa prostredníctvom krátkej pešej turistiky vydali po stopách zubrov, pretože aj ony majú svoje obľúbené miesta v obrovskej chovnej zvernici, a tak sme ich museli chvíľu hľadať, aby sme ich nakoniec videli v plnej kráse.

          • Majstrovstvá SR v brannom viacboji

          • 24.6.2023 piestory Hasičského múzea v Martine - časti Priekopa, hostili pretekárov z celého Slovenska. Trojčlenné zmiešané družstvá sa stretli, aby si zmerali sily v disciplínach branného viacboja. V streľbe na pevné aj sklopné terče, v hode granátom na cieľ či v testoch zo zdravotnej a dopravnej výchovy. Organizátorom súťaže bol Zväz branných a technických činností SR. Preteky boli s medzinárodnou účasťou družstiev z Českej republiky.

            Našu školu reprezentovali dve družstvá v zložení:

            Družstvo A - Petra Kľačková VIII.A, Vanesa Majerová VIII.A, Kevin Považanec VII.A

            Družstvo B - Tamara Fábová VIII.A, Dominika Považancová VIII.A, Tomáš Majer VII.A

            Po sčítaní bodov, rozhodcovia vyvesili výsledky a družstvo A získalo 1.miesto. Družstvo B sa umiesnilo na 4.mieste. V kategórii jednotlivcov boli ocenené zlatou medailou, Petra Kľačková za 1.miesto a bronzovou medailou, Vanesa Majerová za 3.miesto. Naša škola si opäť obhájila titul Majstov Slovenska.

            Víťazom gratulujeme!

          • Dopravné ihrisko

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dopravné ihrisko.

            V mesiaci jún sme v dňoch 12. a 19. absolvovali návštevu dopravného ihriska, tentokrát v Banskej Bystrici na ZŠ Trieda SNP 20. Žiaci 1. - 4. ročníka si tu mali možnosť preskúšať teoretické vedomosti v praxi a to ako chodci alebo vodiči motokár. Pohyb na ceste, križovatke, či kruhovom objazde bol strážený prísnym okom inštruktora a pani učiteliek a tak sa mohlo stať, že malý vodič o motokáru prišiel. Ale aspoň sa dostalo na každého a všetci si užili pohľad spoza volantu, aj niekoľkokrát. Aby sme si ešte viac spríjemnili horúci letný deň, po krátkej prechádzke mestom sme sa odmenili osviežujúcou zmrzlinou. Tou správnou bodkou za dopravnou výchovou bola cesta domov, ako ináč, linkovým autobusom, aby sme sa vedeli správať ako disciplinovaní cestujúci.

          • Školský výlet 8.A - Špania Dolina

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet 8.A - Špania Dolina.

            Dňa 9.6.2023 (piatok) vyrazili ôsmaci s triednou učiteľkou na školský výlet do Španej Doliny, kde boli ubytovaní na Klopačke. Aj na priek nepriaznivému počasiu sa nám podarilo vyraziť do okolitej prírody a uzrieť tak krásy tejto obce. Večer sme opekali a potom trávili večer spoločnými hrami. Ráno sme odchádzali domov plní zážitkov....

          • Súťaž mladých zdravotníkov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž mladých zdravotníkov.

            To, že aj malé deti sú občas schopné odvážnych a dospeláckych činov, si mali možnosť vyskúšať naši mladší žiaci, ktorí sa dňa 6.júna zúčastnili územného kola súťaže Družstiev mladých zdravotníkov pod záštitou SČK. Našťastie, len cvične ošetrovali rôzne modelové zranenia a resuscitovali figuríny v príjemnom prostredí kúpeľného parku Sliač, a to aj napriek nepriaznivému daždivému počasiu. Priestor dostala aj teória a tak boli mladí zdravotníci podrobení otázkam z histórie Červeného kríža, darcovstva krvi a rôznych zdravotníckych vedomostí. Vo všetkých troch disciplínach obstáli veľmi pekne a za svoj výkon si Družstvo mladých zdravotníkov v zložení E. Pepichová 4.A (veliteľka), Z. Glowiaková 4.A, M. Selecký 4.A, Marcus Šimko 4.A, E. Blašková 3.A, vyslúžilo 2.miesto. Gratulujeme! Súťaž je síce nepostupová, ale nadobudnuté zručnosti, vzťah a zmysel práce záchranára budú našich malých mladých zdravotníkov sprevádzať aj naďalej.

          • DEŇ DETÍ 1.6.2023

          • Slniečko nás zobudilo do krásneho teplého a jasného dňa. Pedagógovia základnej školy si v tento deň spolu s obecným úradom pripravili pre žiakov zábavné a pohybové aktivity. Deti sa mohli vyšantiť na stanovištiach ako: Rambo dráha, Florbal, Streľba zo vzduchovky, Kocky-puzzle, Balóny, Trampolíny, Traf cieľ, Ohnisko, Skákacia mašinka Tomáš, Šmýkačka - Mickey a Hasič v akcii. Štvrtkové dopoludnie prinieslo našim žiakom-deťom veľa úsmevov, radosti a hlavne dobrých zážitkov.