• Slávik Slovenska

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávik Slovenska.

            Slávik Slovenska, alebo celoslovenská súťaž v interpretácii slovenskej ľudovej piesne, naštartovala kariéru aj známej slovenskej speváčke Márii Čírovej. Školské kolo tejto súťaže sa uskutočnilo aj na našej škole v piatok 26.4. V rámci školy sme mali zastúpené dve kategórie, prvú pre 1. – 3. ročník a druhú kategóriu pre žiakov 4. - 6.ročníka. V prvej kategórii svoje spevácke danosti previedli žiaci Frederika Zacharová (1.roč.), Maťko Mazúch (1.roč.), Emka Kováčová (2.roč.), Lukáško Kováč (2.roč.), Zuzka Lattová (3.roč.) a druhá kategória patrila už viac vycibreným spevákom v podaní Barborky Berkyovej (4.roč.), Pavlíka Kouta (4.roč.) a Natálky Michalíkovej (5.roč.). Všetci súťažiaci podali veľmi dobrý výkon, preto porota musela zvážiť všetko, čo k dobrému speváckemu výkonu patrí: správna intonácia, dobrý rytmus, sila hlasu, pekný prejav,... Nakoniec rozhodla o prvých troch miestach v oboch kategóriách, 1.kategória: 1. Frederika Z., 2.Maťko M., 3.Zuzka L., 2.kategória: 1.Pavlík K., 2.Barborka B., 3. Natálka M. Všetkým blahoželáme a z postupu do okresného kola sa tešíme spolu s Frederikou Zacharovou a Pavlíkom Koutom.

          • Čerstvé hlavičky hlasovanie!

          • Od 25.4. začína na webstránke www.cerstvehlavicky.sk hlasovanie verejnosti, ktoré potrvá do 29.5.2024. Z hlasovanie vzíde 75 základných škôl a 75 materských škôl, ktorým budeme od 09/2024 poskytovať 1x/týždenne čerstvé ovocie alebo zeleninu.

            Každý kto chce hlasovať sa musí pri prvom raze na webstránke zaregistrovať. Následne sa bude už len prihlasovať (obdobne ako keď sa prihlasujete na Facebook a iné sociálne siete).

            Hlasovať je možné každý deň 2x – 1x za školu a 1x za škôlku.

            Hlasujte priatelia a pomôžte tak získať pre našu školu a škôlku ovocie na celý budúci školský rok! Ďakujeme.

          • Beseda s lesníkmi

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s lesníkmi.

            V rámci mesiaca lesov, ktorým rozkvitnutý a zelený APRÍL nepochybne je, sme 8. apríla zorganizovali pre žiakov 1.stupňa besedu s lesníkmi Lesov SR, pani Jankou Kľačkovou a pánom Martinom Kalamárom, na tému "Zvieratá lesa". Informácií však bolo oveľa viac. Okrem poznávania lesných zvierat, aj podľa stôp, sa žiaci naučili niečo o výsadbe lesa, ochrane pred škodcami, starostlivosti oň, ťažbe dreva. Svoje miesto dostali aj zaujímavosti o včelách. Dopĺňanie informácií pokračovalo ešte na hodinách prvouky a prírodovedy a to vďaka didaktickým pomôckam - dreveným tabuliam a knihám, ktoré nám lesníci zapožičali. Za ich ochotu a čas ĎAKUJEME a už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu.

          • Výchovný koncert - Tradičné ľudové nástroje Podpoľania

          • Pred veľkonočnými prázdninami, dňa 27.3.2024, sme na pôde našej školy privítali známeho ľudového hudobníka a speváka p. Antona Budinského z Očovej. Žiakom predstavil svoju zbierku tradičných ľudových nástrojov. Zaspieval, zahral a roztancoval žiakov aj pedagógov. Strávili sme spolu zábavné dopoludnie v duchu regionálnej výchovy.

          • Veľká noc trochu inak

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľká noc trochu inak.

            Veľká noc patrí medzi najväčšie kresťanské sviatky. Skrýva v sebe tradičné zvyky a symboly zrodu nového života. Zvyky jari si každoročne pripomíname aj my v ŠKD. Prípravami maľovaných vajíčok sa tešíme na zavŕšenie veľkonočných sviatkov. Tento rok sme to však poňali trochu inak. Chlapci pozabudli čo sa patrí, a preto sa iniciatívy chytili dievčatá. Zábudlivcom to nedarovali a pomsta bola veru mokrá. Takže chlapci, pozor! Nech to o rok vyzerá tak, ako má- pekne poporiadku.

          • Vesmír očami detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vesmír očami detí.

            Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v spolupráci s regionálnymi strediskami na Slovensku vypísala v tomto šk. roku XXXIX. ročník výtvarnej súťaže "Vesmír očami detí". Do okresného kola sa zapojila aj naša ZŠ a opäť sa oplatilo. Z dvadsiatich žiackych prác postúpili do celoslovenského kola práve tri. Ich autormi sú: L. Kováč - 2. roč, T. Fábová - 6. roč., V. Berkyová - 8. roč. (vo fotoalbume sú to prvé tri foto s popisom). Vyhodnotenie a vernisáž výstavy ocenených prác sa uskutoční 3.4.2024 o 14:30 hod v Tihányiovskom kaštieli v B.Bystrici.