• Školský výlet 1. st. v Bojniciach

          • Po ročnej odmlke sme sa na 1. stupni odmenili školským výletom za celoročné prezenčné i dištančné úsilie a vycestovali sme za zážitkami do obľúbených Bojníc. Vrámci celodenného programu sme si prezreli ZOO, po chutnom obede sme zašli za poznávaním histórie do malebného zámku. Vrátili sme sa oddýchnutí a plní zážitkov.

          • Banskobystrické pierko 2021

          • V stredu 9. júna 2021 sa v pobočke Verejnej knižnice Mikuláša Kováča na Fončorde uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie 4. ročníka okresnej autorskej literárnej súťaže žiakov základných škôl a základných umeleckých škôl v písaní poézie a prózy s názvom Banskobystrické pierko.

            Hoci sa naša škola zapojila do súťaže prvýkrát, získala hneď niekoľko významných ocenení. V kategórii próza – druhý stupeň udelila odborná porota čestné uznanie Nikole Škamlovej, žiačke šiesteho ročníka, za dobrodružný a fantazijný príbeh s názvom Phénia a ríša Ragnaroku. V rovnakej kategórii bol na prvom mieste ocenený Sebastián Daniš, žiak ôsmeho ročníka, za vtipný príbeh Posledná poznámka. Spomedzi všetkých sedemdesiatich ôsmich zaslaných prác z dvadsiatich dvoch zapojených škôl z okresov Banská Bystrica a Brezno sa Sebastián stal aj laureátom, celkovým víťazom súťaže. Porota na jeho texte vyzdvihla humor z každodenných školských situácií a zobrazenie spolupráce učiteľov a rodičov. Vďaka našim dvanástim zaslaným prácam sa naša škola umiestnila v kategórii najaktívnejšia škola na prvom mieste. Zo súťaže si tak ZŠ s MŠ A. Sládkoviča odniesla celkovo štyri diplomy.

            Nikolke a Sebastiánovi srdečne gratulujeme! Budúci ročník literárnej súťaže snáď objaví ďalšie spisovateľské talenty, ktoré budú reprezentovať významného romantického básnika, ktorého meno je súčasťou názvu našej školy.

          • Zdravá chémia v prírodnej kozmetike

          • Ak si niektorí žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka mysleli, že chémia je len teoretický a bezúčelne učiaci sa povinný predmet na školách, snáď sa ich názor od piatka 11. júna 2021 zmenil. Práve v tento deň bola pre žiakov vyššie spomenutých troch ročníkov zorganizovaná prednáška o chémii v kozmetike. Pani Ivana Zuzinová, ktorá už desať rokov vyrába prírodnú kozmetiku, nám porozprávala o zložení svojich výrobkov a výrobných postupoch. Keďže jej originálne pomenované produkty (šampúchy, pazúchy a masážne kocky) sa predávajú bezobalovo, resp. v papierových obaloch, prednáška tak bola obohatená o ekologický rozmer. Žiaci si na záver mohli vyskúšať „čuchovú aktivitu“ – spoznať vôňu uzavretú v pohárikoch. Rozpoznávanie vôní pomaranča, mäty, levandule či klinčekov bolo pre žiakov a aj pre učiteľky nevšedné a pútavé.

        • Pomôcky pre školský rok 2021/2022
          • Pomôcky pre školský rok 2021/2022

          • Milí rodičia!

            Blíži sa koniec školského roka a my by sme vám chceli dať do pozornosti tieto informácie.

            Naša škola dlhoročne spolupracuje s firmou Daffer, ktorá nám ponúka školské potreby pre jednotlivé ročníky ZŠ. Každý triedny učiteľ vytvoril základnú sadu pomôcok potrebných v danom ročníku. Vy si však sadu môžete doplniť aj o iné pomôcky podľa vášho uváženia.

            Na hlavnej stránke je pre vás vytvorený, hore na modrej lište, odkaz „Pomôcky pre školský rok 2021/2022“. Po rozkliknutí sa vám ukáže žltý obrázok s názvom SKVELKO. Cez tento obrázok sa pripojíte na stránku firmy Daffer a vyberiete si pomôcky pre vaše dieťa. Je to pohodlný a rýchly spôsob nákupu v tejto nepredvídateľnej dobe. Nákupom online pomôžete aj našej škole.

            Ďakujeme!                                                                                   Vedenie ZŠ

          • Vesmír očami detí 2021 - naše výsledky

          • Hviezdy nám tento školský rok boli opäť naklonené. Našu školu v II. kategórii reprezentovalo 10 prác žiakov z 1.-4.ročníka a ŠKD. V okresnom kole súťaže ocenenie získali práce žiakov: Zuzany Glowiakovej, Petronely Pitákovej a Aleša Škamlu.  Ich vesmírne výtvory následne postúpili do celoslovenského kola tejto súťaže. 

            V najvyššom kole súťaže porota odmenila výkres Aleška Škamlu s názvom "Som FRB". 

            Všetkým srdečne gratulujeme k víťazstvu!

          • Zber liečivých rastlín

          • V mesiaci máj sme vystriehli konečne slnečné počasie, prekonali strach z medveďov a s deťmi z ŠKD a zdravotníckeho krúžku už tradične poznávali a zbierali liečivé bylinky na lúkach nad Hrochoťou. Mali sme šťastie najmä na pľúcnik lekársky a šťavel krvavý, ktorých tam rástlo v tom čase neúrekom. Na čerstvom šťaveli si deti pochutili na mieste, na čaj z nasušeného pľúcnika si radšej počkáme do zimného obdobia.

          • MDD

          • 1. júna sme oslávili Medzinárodný deň detí so všetkým, čo k tomu patrí - hra, zábava, dobré jedlo a konečne, po dlhej odmlke, aj veľa pohybu. Na pomocnom futbalovom ihrisku si naši žiaci 1. a 2. stupňa mali možnosť súťažne, aj nesúťažne zašportovať, alebo len tak sa zahrať s kamarátmi rôzne pohybové, či spoločenské hry. A kedže nám prialo aj slniečko, deti si na čerstvo vykosenej tráve užili aj piknik na deke s príjemným prekvapením - ovocím z Čerstvých hlavičiek, za ktoré hlasujeme aj tento rok, pizzou od p. Brzuľu a samozrejme sladkosťami, ktoré v takýto deň nemôžu chýbať. Na záver môžeme skonštatovať, že domov odchádzali všetci spokojní, šťastní, najedení, možno trošku unavení. Deti, ktoré navštevujú školský klub, čakal zaujímavý program aj v popoludňajších hodinách.