• Návraty poézie

          • V piatok 15. októbra sa v Cikkerovej sieni v Banskej Bystrici konalo celoslovenské kolo recitačnej súťaže Návraty poézie - O cenu Andreja Sládkoviča. Do finálového kola prišlo zabojovať dvadsaťdva súťažiacich z celého Slovenska. Súťaže sa zúčastnili aj žiačky našej školy Martinka Vančová (3.ročník) a Terezka Fábová (4. ročník) a bývalé žiačky školy - Sofia Kuruczová a Emka Majerová.  Napriek veľkej konkurencii sme boli úspešní, v kategórii Mladší žiaci sa Terezka Fábová umiestnila na 2. miesteEmka Majerová v kategórii Starší žiaci rovnako na krásnom 2. mieste. Víťazkám gratulujeme a všetkým našim súťažiacim prajeme veľa úspechov a chuti recitovať.

          • Vesmír v 4.A

          • Milou prezentáciou svojich výtvorov sme v 4.A na prírodovede slávnostne ukončili tému Vesmír. Žiaci sa podľa zadania "Vytvor Vesmír (Slnečnú sústavu) v 3-D zobrazení " snažili výtvarne, ale najmä zaujímavo, spracovať poznatky z hodín prírodovedy a preniesť kúsok vesmíru aj do priestorov školy. Pri prezentácií sme spoločne hodnotili nápaditosť, náročnosť, informačnú hodnotu, samostatnosť pri realizácií a nové poznatky, ktoré pri tvorbe získali.

          • Zber šípok s Lesmi SR

          • Už sa stalo dobrým zvykom, že žiaci našej školy, navštevujúci ŠKD a Zdravotnícky krúžok, sa zapajáju do akcie Zber šípok s Lesmi SR. Ani chladné jesenné počasie nám nezabránilo uskutočniť spoločný zber aj tento školský rok. Žiaci našej školy už ale vytrvalo zberajú a nosia šípky od začiatku školského roka a tak dúfame, že sa nám opäť podarí odovzdať Lesom SR pozoruhodnú zbierku týchto jesenných krásavíc.

          • Mars - náš nový domov?

          • V mesiaci september sa žiaci 4.A zapojili do výtvarnej súťaže s názvom Mars - náš nový domov.  V rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku ju vyhlásilo Centrum vedecko - technických informácií SR. Výtvarne stvárniť Mars, možnosti dopravy na túto planétu a predstavu života na inej planéte štvrtáci s nadšením uvítali, pretože vesmír a všetko, čo k nemu patrí, práve preberajú na hodinách vlastivedy. Do samotnej súťaže postúpiila práca Sofie Smädovej, Zary Martincovej a Lucie Dudokovej. Blahoželáme a dievčatám držíme palce.

          • Biela pastelka

          • Dnešným dňom sa na našej škole začala verejná zbierka s názvom BIELA PASTELKA, ktorá je určená ľuďom so zrakovým postihnutím. Zakúpením symbolickej pastelky, ľubovoľným príspevkom do zbierkovej pokladničky, môžu žiaci a zamestnanci školy pomôcť zmeniť život slabozrakým a nevidiacim ľuďom. Ak aj VY - ľudia s dobrým srdiečkom by ste chceli prispieť na Úniu nevidiacich a slabozrakých Slovenska, možete tak urobiť zaslaním hotovosti prostredníctvom našich žiakov, zaslaním SMS v hodnote 2 eurá na číslo 820, alebo priamo na účet zverejnený na priloženom plagátiku. Akcia bude trvať do 31.12.2021. Vopred ďakujeme a dúfame, že týchto milých fotografií so srdečným úsmevom bude viac.